Een keuken renovatie die gesmaakt wordt

Projectomschrijving

Wat doet u als uw keuken niet beantwoordt aan uw behoeften en niet de uitstraling heeft waarvan u droomt? Dan plant u een keuken renovatie met partners die hierin gespecialiseerd zijn.  Samen met JK Project werd er begonnen met een zorgvuldige planning en ontwerp. Na het akkoord en enthousiasme van de bewoners werd het tijd voor actie.

Een keuken renovatie begint met de sloop

Het proces begint met het demonteren van de oude keuken, waarbij alle verouderde elementen worden verwijderd om plaats te maken van het nieuwe ontwerp.

En dit werd grondig gedaan door de vakmannen van JK Project zoals we kunnen zien. De muren en plafonds werden voorzien van een nieuwe laag, de elektriciteit en de watervoorzieningen werden opnieuw gelegd. Vervolgens wordt de ruimte nog eens nauwkeurig opgemeten om ervoor te zorgen dat de nieuwe keuken optimaal past en dat het beoogde ruimtegevoel behouden blijft.

Ruimtegevoel creëren in een beperkte ruimte

Voor deze keuken renovatie wordt er gekozen voor fronten in laminaat waarbij een lichtgrijze tint en houtdecor wordt gecombineerd. Zo worden moderniteit en warmte harmonieus samengebracht. Het lichtgrijze laminaat voegt een eigentijdse uitstraling toe, terwijl het houtdecor warmte en karakter toevoegt aan de ruimte.

Het pronkstuk van de keuken, het werkblad van Dekton Sirius, wordt met precisie geplaatst. Dekton staat bekend om zijn duurzaamheid en elegantie, waardoor het niet alleen functioneel is, maar ook een verfijnde uitstraling biedt die perfect past bij de rest van het ontwerp.

Om de beperkte ruimte optimaal te benutten, worden slimme opbergoplossingen geïntegreerd, en worden de bovenste kasten tot bijna tegen het plafond ingewerkt. Hierdoor is de keuken zowel praktisch als esthetisch.

Een stijlvolle spatwand verheldert de ruimte

Door te kiezen voor witte tegeltjes als stijlvolle spatwand wordt het natuurlijke licht in de keuken gereflecteerd, waardoor de ruimte helderder en luchtiger aanvoelt. Dit is vooral gunstig in kleinere keukens of ruimtes met beperkt natuurlijk licht, omdat het helpt om eventuele donkere hoeken op te fleuren en een gevoel van openheid te bevorderen.

Het lichte reliëf in de tegeltjes voegt bovendien een subtiele textuur toe aan de muur, waardoor een zacht spel van licht en schaduw ontstaat. Witte tegels zijn daarenboven tijdloos en veelzijdig.

Een keuken renovatie voor en na

De keuken, met beperkte opbergruimte, werd getransformeerd tot een moderne, praktische keuken die ruim aanvoelt ondanks de smalle constructie. De decors werden bovendien doorgetrokken naar de toiletruimte achteraan, met een wandkast voor nog extra opbergruimte.

Droomt u ook van een keuken renovatie?

Een paar weken van ongemak wordt ingeruild voor een leven lang plezier. Dat is de belofte van een keuken renovatie die u opnieuw verliefd laat worden op de ziel van uw huis.

Een ruimte die voorheen benauwend aanvoelde, wordt een oase van schoonheid en functionaliteit. En wanneer u bovendien de aanpalende ruimte mee laat renoveren, krijgt u helemaal een prachtig resultaat dat het helemaal de moeite waard maakt.

Wandel even mee door deze frisse keuken naar de aanpalende toiletruimte en geniet mee van deze transformatie. 

En wanneer u helemaal geïnspireerd bent geraakt, aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij renoveren met veel plezier ook uw keuken. 

Of zoekt u toch nog wat meer inspiratie? Blader dan eens door onze andere keukens op maat.

Maak een afspraak

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Wij komen met plezier bij u thuis langs, ook ‘s avonds of in het weekend.