Inbouw kasten zijn praktisch

Projectomschrijving

Deze grote, multifunctionele ruimte moest gevuld worden met inbouw kasten in wit en eik. Niet minder dan twee wanden moesten op deze manier van de nodige opbergruimte voorzien worden. Naast de langste wand werd bovendien een zitbank/podium gemaakt, waar de kinderen naar hartelust op kunnen spelen.

Inbouw kasten onder een schuin dak
Inbouw kasten onder een schuin dak en een zitbank/podium op maat.
Grote lades onder een platform
Grote lades onder een platform voor extra veel opbergruimte.

Inbouw kasten vormen een volledige kastenwand

Tegenover het platform ontstaat een volledige kastenwand die een veelzijdige opbergruimte verbergt. Deze kasten op maat bevatten legplanken, nissen, lades en zelfs een inloopruimte van vloer tot plafond. Om een contrast te creëren werden de nissen ingelegd met eiken planken, wat het geheel een beetje breekt. Feit blijft wel, wat men ook aan het zicht wil onttrekken of net tentoon wil stellen, hier vindt men er ongetwijfeld een plaats voor.

Wij twijfelen er niet aan dat de ruimte ondertussen zijn bestemming al heeft gekregen en hebben hier met plezier aan gewerkt.
Het ontwerp was van de hand van Anke Beullens.

Het grootste voordeel van een inbouw kast op maat

Het grootste voordeel van een inbouw kast op maat laten maken, zit hem niet alleen in het visuele aspect. Ja, uiteraard is het heerlijk dat alles prachtig bij elkaar past. Dat de materialen op elkaar afgestemd zijn, zorgt voor een rustige uitstraling en maakt het interieur meer tijdloos. Het grootste voordeel zit hem echter in het feit dat een inbouw kast precies kan worden afgestemd op de uiteindelijke bestemming.

Iedereen heeft wel een aantal spullen die altijd in de weg staan, maar die u toch niet kwijt wilt. Denk maar aan kampeermateriaal, ski’s of snowboards, een kofferset, tuinstoelen, … Deze seizoensgebonden voorwerpen zijn dan misschien wel onontbeerlijk tijdens een bepaalde periode van het jaar. Tijdens de overige maanden staan ze meestal gewoon in de weg en staan ze stof te verzamelen. Een inbouw kast waar goed over nagedacht is, kan eindelijk een einde maken aan deze ergernissen. Dus denk steeds goed na over de spullen die u zeker wil kunnen opbergen. Dan bouwen wij de kast die hiermee rekening houdt!

Maak een afspraak

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Wij komen met plezier bij u thuis langs, ook ‘s avonds of in het weekend.